Louise Serio en El Primero winnen 10.000 USD tijdens de USHJA International Hunter Derby

24 mei 2016

Afgelopen weekend deed El Primero met zijn nieuwe ruiter Louise Serio mee aan de International Hunter Derby in Old Salem. Serio en El Primero, in eigendom van Bryan Baldwin en Meralex Darm, stonden direct bovenaan het klassement. In een deelnemersveld van 28 combinaties zette zij meteen al in de eerste ronde de beste score neer van 183,5 die niet te overtreffen was.  De zevenjarige KWPN-er van Numero Uno overtrof zichzelf nog een keer in de tweede ronde waar hij een score neerzette van 189,5 wat zorgde voor een totale score van 373. Deze score zorgde voor de overwinning!

El Primero werd in januari 2015 gekocht bij Stal Hendrix en zou in eerste instantie gereden worden door Sandy Ferrell. Na een blessure die ervoor zorgde dat Ferrell het winterseizoen van 2015 aan de kant stond nam Serio de teugels over van het paard wat nu bekend staat op stal als “Primo”.

“Het is een droom om hem te rijden,” vertelt Serio. “Hij reageert snel, hij kan zijn passen makkelijk lang maar ook kort maken. Ik heb nog nooit eerder een paard gereden met zoveel aanpassingsvermogen en hij is super licht in zijn mond. Het is heerlijk om hem te rijden.”

El Primero bewees vorig jaar al in de USHJA International Hunter Derby Championships met Ferrel in het zadel dat hij het in zich heeft om op te vallen in de hunter ring. Maar, volgens Serio, heeft hij ook de juiste rijdbaarheid en stijl voor het complete pakket.