Limburgse Veulenveiling vindt plaats op 29 september

29 maart 2021

Nu het zicht op hippische evenementen weer wat helderder wordt, heeft de organisatie van de Dutch Sport Horse Sales en de Limburgse Veulenveiling haar data voor 2021 bekendgemaakt. Van 27 tot en met 29 september komen deze veilingen op de kalender te staan.

Onlangs maakte Zangersheide wereldkundig dat de Wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden een week worden verschoven naar 22 tot en met 25 september. Dit heeft ook gevolgen voor de Dutch Sport Horse Sales en Limburgse Veulenveiling, die traditiegetrouw in de week na deze kampioenschappen plaatsvinden. “Oorspronkelijk stonden onze evenementen een week eerder op de planning, maar nu Lanaken is verschoven hebben wij onze plannen daarop aangepast”, vertelt Paul Hendrix. “Voor veel van onze internationale klanten is het vaste prik om in de week na de Wereldkampioenschappen in Lanaken in Europa te blijven voor onze veilingen. We hopen dat tegen die tijd de meeste restricties niet meer toegepast hoeven te worden en we iedereen weer kunnen verwelkomen op onze twee veilingen. We kijken er naar uit!”

Veilingdagen
Het Equestrian Centre De Peelbergen zal normaal gesproken weer het decor gaan vormen voor deze veilingen. De presentatie van de springpaarden die in de Dutch Sport Horse Sales onder de hamer komen zal plaatsvinden op maandag 27 september, terwijl de veiling een dag later op de planning staat. Een dag later, op woensdag 29 september, is het de beurt aan de springveulens om in de Limburgse Veulenveiling van eigenaar te wisselen. Binnenkort worden hiervoor de selectiedata gepresenteerd.