Limburgse Veulenveiling presenteert interessante en gevarieerde collectie

23 augustus 2019

Op woensdag 25 september staat de 19e editie van de Limburgse Veulenveiling bij Equestrian Centre De Peelbergen op de kalender. Opnieuw zijn de selectiecommissies erin geslaagd een interessante collectie van ruim 100 spring- en dressuurveulens samen te stellen. Daarnaast bevordert de organisatie de afzet van veulens uit haar regio met een online veulenveiling enkele dagen na de reguliere veiling.

In de loop der jaren heeft de Limburgse Veulenveiling ontwikkeld tot een gevestigde naam. De selectie op prestatiegenen, correctheid en kwaliteit heeft al tot vele uitstekende referenties geleidt, zoals actueel presterende toppaarden als Ermindo W (Rolf-Göran Bengtsson), Cas 2 (Harrie Smolders), H&M Extra (Olivier Philippaerts) en Donna Speciale (Leslie Burr-Howard).

Springveulens
Vorig jaar was Nikon’s Diamond (v.Kannan) met een prijs van € 30.000 de veilingtopper op de Limburgse Veulenveiling in het Equestrian Centre De Peelbergen. Kopers uit landen als Ierland, Amerika, Mexico, Engeland, Canada en Finland sloegen hier hun slag. Op woensdag 25 september wordt hier vanaf 11.00 uur de nieuwe collectie gepresenteerd, en de veiling vangt om 14.30 uur aan. Omdat de veiling een sterke afspiegeling is van het fokgebied, zijn ook dit jaar de springveulens weer in de meerderheid. Ze stammen af van gevestigde verervers als Cornet Obolensky, Berlin, Cardento, Comme Il Faut en Emerald van ’t Ruytershof en beloftevolle sport- en fokhengsten als Cape Coral RBF Z, Nixon van ’t Meulenhof, Luigi d’Eclipse en Gaspahr. Uit onder meer de Van ’t Roosakker-, Especiale, Molga-, Terma-, Minka-, Sinaa- en Melusiena-stammen worden veulens geveild en meerdere veulens komen uit merries die zelf in de internationale sport presteren of gepresteerd hebben.

Bewegingstalenten
Dat de dressuurrichting zeker geen ondergeschoven kindje is, blijkt uit de talentvolle veulens die deel uitmaken van deze 19e collectie. Ze stammen af van spraakmakende bewegingsverervers als Sandro Hit, Rubin Royal, Glock’s Toto Jr., Sezuan’s Donnerhall en Totilas. Zo zal er een volle broer van het Grand Prix-paard Don Bravour (Geert-Jan Raateland) en de KWPN-goedgekeurde hengst Bon Bravour (v.Painted Black) onder de hamer van veilingmeester Koen Olaerts komen, evenals meerdere halfbroers en -zussen van Lichte Tour-dressuurpaarden. De volledige collectie spring- en dressuurveulens is vanaf heden te bekijken op www.limburgseveulenveiling.nl.

Online veiling
Op maandag 30 september krijgen kopers tussen 15.00 en 19.00 uur de kans om nog eens ruim 30 interessante veulens vast te leggen. In aanvulling op de reguliere veiling organiseert de Limburgse Veulenveiling namelijk een online veiling en deze collectie zal ook binnenkort bekend worden gemaakt.