Limburgse Veulenveiling drukt stempel op internationale springsport

27 november 2012

Dat Limburg een succesvol springgericht fokgebied is, komt niet als een verrassing. Vele internationale sportpaarden komen voort uit de doordachte fokvisie van Limburgse fokkers. De Limburgse Veulenveiling helpt deze fokkers hun veulens over de hele wereld te verspreiden. De maand november bracht weer vele successen met zich mee.
…. Ben Maher met Vadeline tijdens de prijsuitreiking in Lyon

Olympisch gouden ruiter Ben Maher won begin november de 1.45m rubriek tijdens CSI5*-W Lyon. Hij zadelde hiervoor het Limburgse fokproduct Vadeline (Placido x Orthos, fokker J. Schoofs uit Lomm). Vadeline werd in 2002 tijdens de Limburgse Veulenveiling verkocht. Toen heette ze nog Valine. De merrie is nu in eigendom van Engelse en Amerikaanse eigenaren.

Deze Placido-merrie Vadeline maakte op 21 november haar debuut op wereldbeker niveau tijdens de wereldbekerwedstrijd in Stuttgart. Ook onder Ben Maher nam ze deel aan het CSI5*-W. Met 4 strafpunten zette de combinatie een nette prestatie neer.

Op 3 november werd er nogmaals een fantastische prestatie neergezet door een paard afkomstig van de Limburgse Veulenveiling. De Engelse ruiter Tim Gredley won de puissance-rubriek tijdens de Alltech National Horse Show door over een muur te springen van 2.10 m en ging daardoor met $50.000,- naar huis. De ruin Unex Valente (Gentleman x Sit this one Out, fokkker: H. en C. Leenders uit Asten-Heusden) is in eigendom van Unex Competition Yard.

De in 2009 op de Limburgse Veulenveiling verkochte hengst Etoile de Loma (Clinton x Heartbreaker x Lux Z) liet op 8 november van zich horen in Cavan, Ierland. Daar won de Clinton-nakomeling het kampioenschap vrij springen voor driejarigen.