In the spotlight: Cas!

22 januari 2018

Onder Harrie Smolders ontwikkelt de eerder door Cameron Hanley en Audrey Coulter gereden Indoctro-zoon Cas 2 zich opvallend. Opnieuw een succesvol Grand Prix-springpaard die als veulen op de Limburgse Veulenveiling werd verkocht.

Mede dankzij de goede prestaties met de door Th. Taks uit Blitterswijck gefokte Cas (Indoctro x Numero Uno) werd Harrie Smolders op London Olympia uitgeroepen tot meest succesvolle ruiter. Harrie rijdt de tienjarige KWPN’er voor de Copernicus Stables en bouwt met hem een spraakmakend palmares op. Op het vijfsterrenconcours in London sprongen ze foutloos in het 1.50m, bleven ze dubbel nul in het 1.55m waarin ze tweede werden én zorgde een sterk 0/4-resultaat in het 1.60m voor de vierde prijs.

Carrièremaker 
Ook op het CSI4* in Stockholm en het CSI3* in Birmingham, waar ze het 1.60m met accumulator wonnen, kwam het duo recentelijk al sterk voor de dag. Pas vijf maanden geleden nam Harrie de teugels van Cas over van mede-eigenaresse Audrey Coulter (foto), die met hem op 1.45m/1.50m-niveau presteerde. Hij werd opgeleid door Cameron Hanley, die met Cas onder meer tweede werd in de 1.60m-Grand Prix van Donaueschingen en het 1.50m won op CSI3* Allersehl. Gezien de sterke prestaties van Harrie en de LVV-ambassadeur Cas mag er voor de toekomst nog veel verwacht worden.