Drie hengsten door naar tweede bezichtiging

8 december 2020

Nu de eerste bezichtiging van de KWPN hengstenselectie is afgerond, is het een mooi moment om de balans op te maken. Drie hengsten die als veulen bij de Limburgse Veulenveiling onder de hamer kwamen, zijn geselecteerd voor de volgende ronde.

Met zowel zijn exterieur, springverrichting als afstamming maakte Sacramento of the Paddocks (Catoki uit Quithaga Z van Quidam de Revel, fokker Anthony Mornie uit Maldegem) van Stal Hendrix, Jan Greve, Marco Zeekaf en Jos Althuyzen een positieve indruk. Zijn bekende grootmoeder Marthago leverde onder meer de internationale sport- en fokhengsten Silverstone en Chuck Z (v.Champion du Lys).

Met zijn extra springverrichting maakte ook Casper VM Z (Chacoon Blue uit Nouvelle Star Z van Numero Uno, fokker P.J. van Montfort uit Maria Hoop) van Stal Hendrix en Redfield Farm veel indruk. Hij mag net als de door Henry Huis in ’t Veld gefokte Nightrider SF (Entertainer uit Zaffier elite IBOP-spr PROK van Casco) van Stal Hendrix en Peter Francken zich opnieuw bewijzen in de tweede bezichtiging. Deze zal begin februari plaatsvinden in Ermelo. Fokkers en eigenaren: van harte en veel succes!